Vezica biliara

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 22, 2015 Under: articole din sanatate

Imagini pentru vezica biliara
Vezica biliara este un mic sac in forma de para, care se afla chiar sub ficat si joaca un rol foarte important in functia de digestie. Uneori, calculii se formeaza in vezica biliara si blocheaza fluxul bilei, cauzand durere.

Oamenii care sunt supraponderali si obezi au un risc crescut de a dezvolta calculi biliari si alte probleme ale vezicii biliare.

Functia principala a vezicii biliare este de a stoca colecistul, care ajuta organismul in digestia grasimilor consumate. Vezica biliara este o parte a sistemului biliar. Aceasta nu produce bila, dar o stocheaza atunci cand nu este in prezent utilizata de catre organism.

Ficatul produce bila, care curge prin conductele biliare si in vezica biliara. Dupa ce mancati, bila este eliberata de catre vezica biliara, atunci cand intestinul subtire secreta un hormon numit colecistochinina. Apoi bila ajuta la descompunerea grasimilor.

Pentru a trata anumite probleme ale vezicii biliare, uneori vezica trebuie indepartata chirurgical. Persoanele ce au indepartat vezica biliara in acest fel au rareori probleme cu functionarea sistemului biliar dupa o astfel de interventie.

Organismul poate face fata in ceea ce priveste pierderea de spatiu de stocare suplimentar pentru bila. Uneori, ca urmare a interventiei chirurgicale se constata ca hepatobiliarele pot deveni usor dilatate, dar acest lucru nu trebuie sa va ingrijoreze.

sursa: sfatulmedicului.ro

In : articole din sanatate 


Tags: vezica biliara  life care  stiri din sanatate 

 

 

 
eXTReMe Tracker