Trei modalitati naturale de reducere a nivelului de colesterol

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 1, 2018 Under: articole din sanatate

Corpul nostru are nevoie de colesterol pentru a putea functiona corect, dar intr-o masura rezonabila, nu intr-o masura excesiva. Nivelul ridicat al colesterolului duce la aparitia bolilor de inima. Exista doau timpuri de colesterol in organism: HDL - colesterolul bun - lipoproteine de inalta densitate si LDL - colesterolul rau - lipoproteine cu densitate redusa. 
Daca avem capacitatea de a ne controla nivelul colesterolului si a-l pastra in limite tolerabile, atunci putem scadea in mod semnificativ aparitia bolilor de inima. In multe cazuri scaderea colesterolului LDL si cresterea colesterolului HDL se face cu ajutorul medicamentelor. In acest articol ne propunem sa va oferim cateva sfaturi pentru reglarea colesterolului fara medicamente.

Trei cai naturale pentru reducerea colesterolului:

Exercitiile fizice

Exercitiile fizice regulate au numeroase beneficii pentru organism. Nu numai pentru inima, ci pentru sanatatea intregului organism. Pentru rezultate optime, se recomanda zilnic cel putin 30 minute de exercitii fizice. Este bine ca acestea sa fie combinate: exercitii aerobice, alergari usoare, inot ciclism sau chiar si dans. Toate acestea reduc colesterolul si va ajuta inima sa pompeze mai bine.

Faina de ovaz

Fiecare adult are nevoie de minim 30 grame de fibre in fiecare zi. Unul dintre alimentele cele mai bogate in fibre sunt fulgii de ovaz. Atunci cand sunt ingerate fibrele se combina cu particolele de colesterol si previne absortia acestuia in sange. Unul pana la doua boluri de ovaz consumate zilnic duc la scaderea nivelului de colesterol in mod semnificativ. Pentru ca fulgii de ovaz sa fie mai nutritivi puteti sa adaugati la acestia si fructe proaspete.

Scortisoara

Scortisoara este cel mai puternic anti-colesterol produs din natura. Potrivit mai multor studii, scortisoara poate reduce nivelul de colesterol cu 18%, in acelasi timp reducand si nivelul de zahar din sange.

Acestea sunt doar cateva sfaturi prin care va puteti reduce semnificativ nivelul de colesterol LDL din sange.

In : articole din sanatate 


Tags: modalitati naturale  reducere  colesterol  sange 

 

 

 
eXTReMe Tracker