Sucurile dietetice provoaca cresterea in greutate

Posted by Alin Marinescu on Thursday, May 5, 2016 Under: articole din sanatate

Imagini pentru sucuri dietetice

Un nou studiu dat publicitati de curand arata ca sucurile dietetice contrar asteptarilor in loc sa ajute la mentinerea greutatii au un efect contrar si ingrasa.

“Suntem naivi atunci cand ne uitam pe eticheta sucurilor dietetice si credem ca numarul redus de calori trecut acolo ne pastreaza greutatea constanta”, a declarat autoarea studiului, Sharon Fowler, profesor in cadrul Universitatii din San Antonio, Texas.

Cercetarea a avut drept scop demonstrarea clara a faptului ca un consum regulat de sucuri dietetice duc la cresterea in greutate a persoanelor care au participat la acest studiu.

In timpul studiului s-a mai observat ca persoanele care au consumat sucuri dietetice indulcite artificial au avut si alte probleme de sanatate cum ar fi problem cardiace, depresie si deteriorarea smaltului dintilor.

Studiul a constatat ca indulcitorii stimuleaza cresterea in greutate prin perturbarea modului in care organismul asimileaza zaharul, ceea ce creaza o senzatie de foame mai accentuate persoanelor care au consumat regulat sucuri dietetice.

Recomandarea facuta de prof. Sharon Fowler la finalizarea studiului a fost sa fie inlocuit consumul de sucuri dietetice cu sucuri naturale preparate in casa fara adaos de zahar. 

Sursa: cbsnews.com

In : articole din sanatate 


Tags: sucuri dietetice  crestere in greutate 

 

 

 
eXTReMe Tracker