Semnale transmise de corpul tau atunci cand consumi prea multa sare

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, May 2, 2018 Under: articole din sanatate


Sarea este condimentul cel mai folosit in alimentatie. Sarea face ca mancarea sa devina gustoasa, insa daca este consumata in cantitati mari sarea poate sa devina periculoasa pentru sanatate. Potrivit mai multor studii efectuate in ultimele decenii, sarea poate creste riscul bolilor cardiovasculare, influenteaza retentia de apa si poate provoca anumite boli letale.

Prin urmare, nu ar trebui sa consumam sare intr-un mod exacerbat. Atunci cand insa depasim limita corpul nostru ne va transmite semnale de avertizare. Exista 4 semnale clare pe care le transmite corpul nostru atunci cand este supus la un exces de sare.

Dureri de cap

Pe baza mai multor studii s-a constatat ca persoanele care consuma mai mult de 3.500 mg de sodiu pe zi au dureri de cap constante.

Senzatie de sete permanenta

Excesul de sare in organism va face sa va simtiti in permanenta insetat. Acest lucru se datoreaza faptului ca din creier pornesc in organism semnale ca trebuie sa va hidratati pentru a ajuta la eliminarea excesului de sare.

Urinarea frecventa

Excesul de sare din organism duce la cresterea frecventei urinarii. Acest lucru se datoreaza faptului ca rinichii lucreaza din greu pentru eliminarea excesului de sodiu din organism. 

Lipsa de concentrare

Excesul de sare din organism, poate determina si deshidratarea creierului. Ca urmare anumite functii ale creierului sunt partial afectate. Astfel scade puterea de concentrare.

Pentru a evita problemele medicale va recomandat sa folositi cat mai putina sare, sa optati pentru alte condimente vegetale care pot da un gust la fel de placut alimentele precum il da sarea, sa consumati cat mai multe fructe si legume proaspete si in ultimul rand nu uitati sa consumati cat mai multa apa pe parcursul zilei.

In : articole din sanatate 


Tags: semnale  corp  sare  dureri de cap  senzatie de sete  urinare  lipsa de concentrare 

 

 

 
eXTReMe Tracker