Interventii chirurgicale asupra vezicii biliare

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 22, 2015 Under: articole din sanatate

Imagini pentru vezica biliara

Cu toate acestea, laparoscopia este o cale de salvare pentru multi oameni care sufera de probleme cu vezica biliara. In multe cazuri, chirurgia laposcopica a vezicii ofera avantaje semnificative. Pacientii care au parte de laparoscopie, de obicei, parasesc spitalul in aceeasi zi in care are loc interventia.

Persoanele care au nevoie de colecistectomii deschise sunt nevoiti sa stea mai mult de o zi in spital. De asemenea, pentru ca inciziile facute in timpul laparoscopiei sunt atat de mici, pacientii au tendinta de a experimenta mai putina durere si mai putine complicatii dupa operatie.

Persoanele care au atacuri biliare, inflamatii ale vezicii biliare (numite colecistite), inflamatii ale pancreasului (numite pancreatite) si dureri biliare fara prezenta calculilor biliari ar trebui sa apeleze la aceasta interventie chirurgicala.

In timp ce chirurgia laparoscopica a vezicii biliare are unele avantaje clare fata de colecistectomia deschisa, nu toate lumea poate suferi acest tip de procedura. Pentru pacientii a caror vezica biliara este grav inflamata ar fi mai buna o colecistectomie deschisa. Pacientii cu varsta de peste 80 de ani, precum si cei care au avut interventii chirurgicale abdominale anterioare, pot apela la colecistectomie deschisa.

Laparoscopia poate fi dificila in cazul in care o piatra a trecut in ductul biliar. Acesta este un alt motiv pentru care colecistectomia deschisa este considerata superior dureroasa.

sursa: sfatulmedicului.ro

In : articole din sanatate 


Tags: interventii  chirurgicale  asupra  vezicii  biliare  life care  stiri din sanatate 

 

 

 
eXTReMe Tracker