Informatii generale despre beneficiile acupuncturii pentru sanatate

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 22, 2015 Under: articole din sanatate

Imagini pentru acupunctura

Acupunctura este o componenta a ingrijirii sanatatii din China, care a aparut cu mai bine de 2500 de ani in urma. Teoria generala a acupuncturii se bazeaza pe premisa ca exista modele de flux de energie prin corp ce sunt esentiale pentru sanatate. Intreruperile de flux sunt considerate a fi responsabile pentru boala.

Acupunctura poate corecta dezechilibrele de debit a punctelor ce sunt identificate in apropierea suprafetei pielii.

Cand spuneti cuvintele ”medicina alternativa” este foarte probabil ca primul gand sa se duca spre acupunctura, un tratament ce implica stimularea punctelor strategice ale corpului cu ace mici.

Potrivit unor statistici, milioane de persoane folosesc acupunctura pentru a trata o varietate de boli, de la dureri de cap pana la durerile de spate.

De aceea, de cele mai multe ori este mentionat faptul ca si copiii pot fi pacienti ai acupuncturii. Cifrele unui sondaj indica faptul ca un numar mare de copii au utilizat acupunctura.

Acupunctura este un ansamblu de proceduri ce implica stimularea local-anatomica pe piele. Mecanismul cel mai bine studiat de stimulare a punctelor de acupunctura foloseste penetrarea pielii cu ajutorul unor ace subtiri, solide, metalice, ce sunt manipulate manual sau prin stimulare electrica.

Acele metalice sterile, foarte subtiri sunt introduse in piele, de-a lungul meridianelor pentru a redirectiona sau reechilibra energia. Pentru persoanele ce folosesc in principal medicina din vest, punctele de presiune implicate in tratamentul cu acupunctura pot parea fara niciun fel de legatura.

De exemplu, un studiu de evaluare a utilizarii acupuncturii pentru a trata gura uscata la pacientii cu cancer s-a concentrat pe punctele de presiune de la nivelul urechilor, barbiei, degetelor, antebratelor si al picioarelor. Imbunatatirile tehnologice au evoluat foarte mult, in sensul ca, la inceput, primul ac a fost sculptat din piatra, in zilele de azi ajungandu-se la ace care provoaca mai putin disconfort pentru majoritatea oamenilor.

sursa: sfatulmedicului.ro

In : articole din sanatate 


Tags: informatii generale  despre  beneficiile  acupuncturii  pentru  sanatate 

 

 

 
eXTReMe Tracker