Diete pentru vezica biliara

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 22, 2015 Under: articole din sanatate

Imagini pentru vezica biliara

Cea mai buna arma impotriva problemelor vezicii biliare si a calculilor biliari este sa se mentina greutatea sub control printr-o dieta bine echilibrata, ce include:

a. Alimentele bogate in fibre (paine din cereale integrale, orez brun, ovaz, cereale si tarate);
b. Fructele si legumele proaspete;
c. Carnea de pui si pestele;
d. Produsele lactate degresate.

Unele studii arata ca alunele si nucile pot preveni calculii biliari. Consumul moderat de alcool si cafea in mod regulat poate preveni problemele vezicii biliare, sugereaza unele studii realizate. De obicei, unul sau doua pahare pe zi sunt considerate o cantitate moderata, dar cat de mult alcool sau cafea este in regula sa consumati depinde de starea generala de sanatate.

Discutati cu medicul despre ceea ce este mai bine pentru dumneavoastra. De asemenea, tineti cont de faptul ca bauturile cofeinizate nu par sa aiba acelasi efect benefic precum cafeaua atunci cand vine vorba de prevenirea problemelor biliare.

Dieta actioneaza asupra vezicii biliare, deoarece actioneaza implicit asupra greutatii dumneavoastra. Daca tineti o dieta sanatoasa si va mentineti o greutate sanatoasa, aveti mai multe sanse de a avea o vezica biliara fara probleme. Cele mai bune metode pentru mentinerea sanatatii vezicii biliare trebuie sa se concentreze pe un regim alimentar bine echilibrat, un indice de masa corporal normal si un stil de viata activ.

sursa: sfatulmedicului.ro

In : articole din sanatate 


Tags: diete  pentru  vezica  biliara  life care  stiri din sanatate 

 

 

 
eXTReMe Tracker