Diabetul si cancerul de piele

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 22, 2015 Under: articole din sanatate
Diabetul zaharat si riscul de cancer

Cercetarile au descoperit ca ar exista mecanisme biologice care leaga manifestarile cutanate ale diabetului zaharat cu dezvoltarea cancerului de piele. Si pentru acest tip de cancer, benefic este medicamentul metformin. De asemenea, obezitatea este corelata cu un risc ridicat de aparitie a cancerului. Medicamentele antiinflamatorii cum ar fi aspirina si ibuprofenul va protejeaza impotriva mai multor tipuri de cancer, printre care si cel de piele. Foarte bine de stiut este ca soarele si vitamina D reprezinta un scut de protectie impotriva multor tipuri de cancer.

Desi multe cercetari nu au putut oferi cateva raspunsuri necesare, s-a creat o foaie de parcurs pentru studiile viitoare. Sunt necesare mai multe cercetari foarte bine concepute, studii populationale bazate pe relatia dintre diabet si riscul de supravietuire la cancer, in special pentru toate cazurile de cancer mai putin comune. In plus, cercetatorii afirma ca sunt necesare mai multe studii de laborator pentru a intelege mai bine rolul medicamentelor pentru diabetul zaharat in procesul cancerigen.

Amintiti-va ca aveti puterea sa reduceti riscul de cancer prin a face alegeri mai bune in ceea ce priveste stilul dumneavoastra de viata. Desi poate fi dificil sa faceti toate aceste schimbari simultan, chiar si cu mici pasi va puteti asigura o sanatate mai buna in viitor.

sursa: sfatulmedicului.ro

In : articole din sanatate 


Tags: diabetul  si cancerul de piele  stiri din sanatate  life care 

 

 

 
eXTReMe Tracker