Cum previi aparitia afectiunilor respiratorii

Posted by Alin Marinescu on Sunday, November 22, 2015 Under: articole din sanatate

Cum previi aparitia afectiunilor respiratorii

O familie obisnuita, prin activitati casnice precum gatit, dus, calcatul rufelor produce zilnic, sub forma de vapori, o cantitate de 12 litri de apa. Umiditatea excesiva reprezinta o amenintare atat pentru locuinta, dar mai ales pentru sanatatea celor care locuiesc intr-un astfel de mediu.

Excesul de umiditate conduce la aparitia si dezvoltarea mucegaiului, iar acest lucru favorizeaza aparitia afectiunilor respiratorii precum infectiile virale, rinitele alergice sau astmul, precum si aparitia afectiunilor reumatice. Desi pare greu de crezut, alergiile la praf se dezvolta mult mai usor intr-un mediu umed.

Un mediu umed favorizeaza aparitia acarienilor in casele noastre, iar prezena lor poate provoca sau agrava bolile alergice. Printre simptomele frecvente ale locuirii intr-un mediu umed se numara iritatii ale pielii si infectii respiratorii repetate.

Pentru a preveni aparitia acestor afectiuni respiratorii trebuie tratata cauza lor, si anume umezeala excesiva. Iar acest lucru este usor de facut cu ajutorul unui dezumidificator.

sursa: sfatulmedicului.ro

In : articole din sanatate 


Tags: cum previi  aparitia  afectiunilor  respiratorii  stiri din sanatate  life care 

 

 

 
eXTReMe Tracker