Beneficii surprinzatoare ale papadiei

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 2, 2017 Under: articole din sanatate
Beneficiile pentru sănătate ale păpădie includ tratarea tulburărilor hepatice, diabet, tulburări urinare, acnee, icter, cancer si anemie. De asemenea, ajută la menținerea sănătății oaselor, ajuta la ingrijirea pielii și este un benefica pentru pierderea în greutate. Acestea și alte beneficii pentru sanatate sunt studiate in prezent de mai multe organisme internationale din domeniul sanatatii.

In ciuda beneficiilor pentru sănătate ale păpădiei, aceasta este în mod tradițional mai populara ca planta cu flori ornamentale decât ca medicament, deoarece florile de păpădie au un aspect strălucitor și sunt frecvent observate în grădini și parcuri. Există mai multe varietăți de păpădie, dar planta comuna de păpădie este cunoscuta stiintific ca Taraxacum officinale. Din punct de vedere istoric, planta este condirata ca aparand cu aproximativ 30 de milioane de ani Eurasia.

Păpădia, ceea ce se traduce literalmente în "dinte de leu", în limba franceză, este bogata in vitamina A, vitamina C, fier și calciu și detoxifianti care explică capacitatea ei de utilizare in domeniul medical. Mai jos, vom discuta despre diferitele lucruri care aduc beneficii pentru corpul uman, în afară de decorarea grădinilor noastre.

Beneficiile pentru sănătate ale păpădiei sunt următoarele:

Sanatatea oaselor: păpădia este bogata in calciu, care este esențial pentru creșterea și rezistența oaselor, iar acestea sunt bogate in antioxidanti, cum ar fi vitamina C si luteolina, care protejează oasele de daunele legate de îmbătrânirea acestora. 

Tulburările hepatice: Păpădia poate ajuta ficatul în multe feluri. In timp ce antioxidanti ca vitamina C și luteolin păstrează ficatul in stare optima de functionare și il protejeaza de fenomenul de îmbătrânire, alți compuși din păpădia ajuta la tratarea sangelui care circula prin ficat. Mai mult decât atât, păpădia ajuta la menținerea fluxului adecvat de bilă, stimulând în același timp de asemenea ficatul sa lucreze la parametric optimi in procesul de digestie.O digestie adecvata poate reduce șansele de constipație, care la rândul ei reduce riscul de probleme gastro-intestinale mai grave.

Diabetul zaharat: Sucul de papadie poate ajuta pacientii diabetici prin stimularea producției de insulină din pancreas, menținând astfel nivelul de zahăr din sânge. Din moment ce păpădia este diuretică aceasta creste cantitatea de urina la pacienții diabetici, care ajuta la eliminarea excesului de zahăr din organism. Diabeticii sunt de asemenea predispusi la probleme renale, astfel încât proprietățile diuretice ale păpădie pot ajuta la eliminarea depunerilor de zahăr din rinichi printr-un nivel de urinare crescut. În plus sucul de păpădie este ușor amar la gust, ceea ce reduce în mod eficient nivelul de zahăr din sânge, deoarece toate substanțele amare fac acest lucru. 

Tulburări ale căilor urinare: păpădia sunt extrem de diuretica, astfel încât aceasta contribuie la eliminarea depunerilor de substanțe toxice din rinichi și din tractului urinar. Proprietățile dezinfectante ale păpădia inhibă de asemenea creșterea microbiană în sistemul urinar. De fapt, proprietățile diuretice ale păpădia sunt atât de puternice încât în Franța floarea este de asemenea numita "pissenlit" care inseamna "a urina în pat".

Ingrijirea pielii: Seva de păpădie de asemenea cunoscuta sub numele de lapte de păpădie, este utila în tratarea bolilor de piele, care sunt cauzate de infecții microbiene și fungice. Acest tratament rezultă din faptul că seva este foarte alcalina și are germicid, insecticide și fungicide. Ar trebui să fie insa atentie în timp ce se utilizeaza seva pentru a se evita orice contact cu ochii. 

In : articole din sanatate 


Tags: beneficii surprinzatoare ale papadiei 

 

 

 
eXTReMe Tracker