Azbestul poate duce la aparitia cancerului si a altor probleme de sanatate

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 23, 2017 Under: articole din sanatate


Azbestul este un mineral metamorphic care contine fibre. Acest mineral este folosit in special in constructii. Inhalarea sistematica a fibrelor de azbest poate duce la aparitia mai multor tipuri de boli, inclusiv la aparitia cancerului. Din aceasta cauza utilizarea azbestului este interzisa in mai multe tari. Utilizarea acestui material a fost foarte raspandita pana la inceputul anilor ’80.

Cateva exemple de utilizare a azbestului in costructii:

- Acoperisuri
- Izolatii de conducte cu aburi, cazane sau conducte de incalzire
- Pentru realizarea peretilor sau a plafoanelor
- Perete pe care se monteaza faianta

Azbestul nu prezinta insa pericol daca materialul nu se deterioreaza si in aer nu apar particule compuse din fibre de azbest.

Este bine in cazul in care in casa sau in zonele adiacente aveti elemente de constructive care contin azbest sa le verificati periodic si in cazul in care constatati o deteriorare a acestora sa le inlocuiti cu alte material de constructii.
Daca vreti sa aveti certitudinea ca nu sunt nici un fel de probleme este bine sa izolati zonele in care aveti azbest. Spre exemplu in cazul in care aveti un perete construit din azbest, acesta poate fi izolatat cu polistiren sau rigips care nu mai permit in cazul deteriorarii aparitia particulelor compuse din fibre de azbest in aerul de respirat.

Pe termen lung va recomandam sa eliminate total din materialele de constructii pe care le folositi acest material cu un potential mare de imbolnavire.

In : articole din sanatate 


Tags: azbest  materiale de constructii  probleme de sanatate  cancer  fibre de azbest 

 

 

 
eXTReMe Tracker