5 semne ciudate ale lipsei de fier

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 21, 2017 Under: articole din sanatate
Imagini pentru lipsa de fier

În momentul în care organismul are o deficienţă de fier, începe să îţi dea semne, precum oboseala, apatia, lipsa puterii de concentrare, însă pot apărea şi alte manifestări, mai ciudate.

1. Simţi pofta de a mânca argilă
O ciudăţenie care poate să indice lipsa de fier este o poftă inexplicabilă de a mânca pământ, argilă, carton. Este o afecţiune care poartă numele de pica. Suplimentele de fier pot diminua aceste pofte alimentare ciudate, pe care unii oameni se şi tem să le recunoască.

2. Unghii casante
Starea noastră de sănătate se poate citi şi pe unghii. Unghiile casante, care se rup uşor, pot fi semnul unei deficienţe de fier. Unghiile pot lua şi forma de lingură, potrivit prevention.com.

3. Buze crăpate
O iarnă geroasă, hidratarea insuficientă sunt câteva cauze ale apariţiei buzelor crăpate. Însă dacă problema persistă, deşi folosești cu balsam şi te hidratezi corect, de vină poate să fie lipsa de fier din corp.

4. Pofta de gheaţă
În cazul în care îţi este poftă de gheaţă, este unul dintre primele semne care indică anemia prin deficienţă de fier. Se pare că oamenii poftesc la cuburi de gheaţă pentru a-şi amorţi limba, care, nu de puţine ori, la persoanele care suferă de anemie, este uşor inflamată şi dureroasă.

5. Sindromul picioarelor neliniştite
Dacă de la o vreme simţi nevoia să îţi mişti picioarele, dar simţi şi furnicături, acest lucru poate fi semnul unei deficienţe de fier. Este impoprtant să mergi la un consult medical.
Lipsa fierului încetineşte producţia de celule roşii din corp, de unde apare şi starea de oboseală. Anemia se tratează atât cu suplimente alimentare cu fier, la recomandarea medicului, dar şi printr-o dietă care presupune consumul de alimente bogate în fier, precum broccoli, cereale integrale, ficat de vită, spanac.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : articole din sanatate 


Tags: 5 semne ciudate ale lipsei de fier 

 

 

 
eXTReMe Tracker