Poate bicarbonatul de sodiu să trateze refluxul acid?
 
Poate bicarbonatul de sodiu să trateze refluxul acid?
 

Această cale inversă a acidului gastric poate irita esofagul și poate provoca arsuri la stomac care pot apărea oriunde de la secțiunea mediană până la gât.

Potrivit Health Line, alte simptome ale refluxului de acid pot include: respirație urât mirositoare, dureri în piept sau în abdomenul superior, greață și vărsături, probleme sau durere la înghițire, sensibilitate dentară, dificultăți de respirație, gust rău în gură, tuse persistentă.

Dacă simptomele persistă și se agravează, atunci este posibil să fi dezvoltat BRGE. Aceasta înseamnă că refluxul de acid apare de cel puțin două ori pe săptămână, afectează viața de zi cu zi și poate afecta esofagul.

Multe farmacii și magazine vând medicamente pentru reflux de acid fără prescripție medicală (OTC). Dar există un remediu ieftin pe care probabil îl folosești deja acasă: bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu este un remediu comun pentru probleme digestive, cum ar fi arsuri la stomac, indigestie acidă și stomac deranjat, dar trebuie folosit doar ocazional.

Cheia capacității sale de a trata refluxul acid este ingredientul său activ: bicarbonatul de sodiu. Antiacidele eliberate fără prescripție medicală conțin bicarbonat de sodiu.

Pancreasul produce în mod natural bicarbonat de sodiu pentru a vă proteja intestinul. Se crede că bicarbonatul de sodiu imită efectele acestui proces. Ca antiacid absorbabil, bicarbonatul de sodiu neutralizează rapid acidul din stomac și ameliorează temporar simptomele de reflux acid.

Este același tip de bicarbonat de sodiu pe care îl folosești pentru coacere sau pentru a absorbi mirosurile de la frigider și neutralizează acidul din stomac. Această formă de medicament este, de asemenea, mai puțin costisitoare decât medicamentele fără prescripție medicală.

Pentru cei cărora nu le place gustul bicarbonatului de sodiu, sunt disponibile tablete fără prescripție medicală care se dizolvă ușor în apă.

Bicarbonatul de sodiu poate oferi o ușurare pe termen scurt și nu este un tratament pe termen lung pentru simptomele BRGE.

Cantitatea recomandată de bicarbonat de sodiu este de 1/2 linguriță dizolvată într-un pahar cu apă.

Prea mult bicarbonat de sodiu poate provoca cresterea refluxului de acid și vă poate agrava simptomele. De asemenea, va trebui să vă asigurați că bicarbonatul de sodiu este complet dizolvat în apă și să-l sorbiți încet.

Este destinat ameliorării imediate a arsurilor la stomac și indigestiei, dar nu pentru utilizare regulată sau pentru tratarea refluxului. Dacă refluxul acid persistă mai mult de 2 săptămâni, consultați medicul dumneavoastră.

Femeile însărcinate și copiii cu vârsta sub 6 ani ar trebui să evite utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru a trata refluxul acid.

Efectele secundare ale bicarbonatului de sodiu pot include: gaze, greață, diaree.

Cea mai frecventă cauză a intoxicației cu bicarbonat de sodiu este suprasolicitarea. Utilizarea pe termen lung și excesivă a bicarbonatului de sodiu poate crește riscul de: niveluri scăzute de potasiu în sânge, niveluri scăzute clorură în sânge, hipernatremie sau niveluri crescute de sodiu, agravare a bolii renale, agravare a insuficienței cardiace, slăbiciune musculară, crampe, creșterea producției de acid gastric.

Persoanele care beau prea mult alcool sunt, de asemenea, expuse unui risc mai mare de complicații grave. Sodiul din bicarbonatul de sodiu poate crește deshidratarea și poate agrava alte simptome.

 

 

 

eXTReMe Tracker