Plastic găsit în apa îmbuteliată

Plastic găsit în apa îmbuteliată

 

#magazinnaturistlifecare

Un nou test, realizat de oamenii de știință de la Universitatea de Stat din New York, arată că apa îmbuteliată are particule microplastice în ele.

Au fost examinate 250 de sticle de apă din nouă țări diferite. Peste 90% conține bucăți minuscule de plastic. Uneori, concentrațiile erau atat de mari incat puteau sa puna in pericol ca si viata consumatorilor. Doar 17 sticle examinate nu aveau plastic. În medie, în fiecare litru de apă au fost găsite 10 particule de plastic, aproximativ lățimea unui păr uman.

Companiile, a căror apă îmbuteliată a fost examinată, susțin că producția lor respectă cele mai înalte standarde de calitate. În cele mai multe cazuri, plasticul intră în apă prin procesul de ambalare.

Deși rezultatele nu sunt catastrofale, oamenii de știință și medicii atrag atentia asupra acestui pericol pentru sanatatea umana. Cu toate acestea, nu toti medicii considera ca aceste deseuri din plastic pot avea efecte grave pentru sanatatea umana. Unii dintre ei considera ca cea mai mare parte este transformată în deșeuri care lasă corpul prin materii fecale.

În afară de apa îmbuteliată, particule de plastic au fost găsite și în bere, apă de la robinet, fructe de mare și chiar în aer.

Apa îmbuteliată este cel mai consumat produs alimentar din lume. În prezent, se vinde anual in toata lumea apa imbuteliata in valoare de peste 150 miliarde de dolari. Apa imbuteliata este extrem te importanta pentru milioane de oameni de pe intreaga planeta, care nu au acces la apa potabila sigura.