Planta care previne bolile cerebrale și cardiace
 
Planta care previne bolile cerebrale și cardiace
 

Planta care previne bolile de inima are nenumarate beneficii pentru organism. De asemenea, previne osteoporoza și menține sănătatea creierului. Planta care previne bolile cardiace este o plantă acvatică care aparține familiei cruciferelor. Originara din Europa și Asia, nasturelul a fost folosita ca plantă medicinală de către vechii perși datorită efectelor sale afrodisiace puternice asupra lor, precum și îmbunătățirea activității creierului.

Nasturelul, beneficii pentru sanatate

Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale nasturelui.

Nasturelul, sursa de vitamina C

Nasturelul este una dintre principalele surse de vitamina C. De fapt, nasturelul are mai multă vitamina C decât portocalele. Prin urmare, este foarte important să creștem sau să menținem nivelul de vitamina C din organism, deoarece vitamina C este una dintre cele mai importante substanțe pentru sănătatea noastră fizică.

Aportul de vitamina C în corpul nostru este foarte important pentru a reduce posibilitatea de deteriorare a celulelor sanguine, repararea țesutului cerebral și orice alte boli.

Nasturelul stimuleaza sistemul imunitar

Dacă vrei să-ți întărești imunitatea organismului, nasturelul este alegerea perfectă. Cantitatea mare de vitamina C continuta de nasturel este arma perfecta pentru a-ti proteja organismul impotriva oricaror afectiuni cauzate de ciuperci, bacterii si virusi.

Cantitatea mare de vitamina C înseamnă că îți va întări imunitatea prin eliberarea de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și a oricăror simptome de inflamație.

Oamenii care au consumat cantități mari de vitamina C au avut cu 66% mai puține șanse de a dezvolta o răceală comună decât cei care au mâncat rar alimente bogate în vitamina C.

Nasturelul previne cataracta

Cantitățile mari de vitamina C din nasturel sunt, de asemenea, bune pentru sănătatea ochilor. Vitamina C găsită în nasturel poate ajuta la prevenirea bolilor oculare precum cataracta, potrivit unui studiu realizat în Europa.

Nasturelul reduce simptomele astmului

Vitamina C s-a dovedit a fi un medicament bun pentru tratarea astmului la copii. Un studiu la copii a arătat că cei care au primit cel puțin 0,2 mg de vitamina C pe zi au prezentat o creștere a volumului expirator forțat (FEV). Acest studiu demonstrează că vitamina C poate fi de mare ajutor în reducerea simptomelor de astm la copii.

Nasturelul stimulează absorbția de fier

Deoarece nasturelul conține multă vitamina C, această plantă este excelentă pentru stimularea absorbției fierului în organism. Fierul este un nutrient foarte important care transportă oxigenul din plămâni către restul corpului. Vitamina C stimulează absorbția fierului, în special a fierului non-hem, care este greu de absorbit fără ajutorul vitaminei C.

Nasturelul reduce daunele oxidative

Conținutul de vitamine C și E este foarte eficient în reducerea daunelor oxidative ale globulelor roșii. Nasturelul poate ajuta la menținerea sănătății sângelui, care menține organele corpului să funcționeze corect, potrivit unui studiu.

Nasturelul mentine sanatatea creierului

Consumul de alimente bogate în vitamina C, asa cum este nasturelul, vă va proteja de boli precum Alzheimer sau orice alte leziuni ale creierului și vă va îmbunătăți leziunile cerebrale. Potrivit studiului, persoanele cu niveluri mai scăzute de vitamina C au mai multe șanse de a suferi traumatisme craniene persistente. De fapt, unele studii au arătat, de asemenea, că vitamina C joacă un rol crucial în activitatea neuronilor.

Nasturelul, benefic pentru sanatatea inimii

Unele studii sugerează, de asemenea, că nasturelul poate fi foarte eficient în prevenirea oricăror boli cardiovasculare. Nasturelul este o sursa perfecta de vitamina C, care elibereaza antioxidanti si te protejeaza de leziunile tisulare cauzate de stresul oxidativ. Vitamina C vă va menține inima sănătoasă și colesterolul LDL mai scăzut ca niciodată.

Un studiu pe 662 de participanți a arătat că a avea suficient acid folic în organism i-a protejat de boala accidentului vascular cerebral. Nasturelul poate ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, deoarece conține cantități mari de acid folic.

Nasturelul, antidepresiv natural

Datorită compușilor săi de acid folic, nasturelul poate reduce și ameliora depresia. De fapt, acidul folic poate lucra cu neurotransmitatorii sistemului nervos central pentru a stimula productia de hormon serotonina, un hormon antidepresiv.
Un studiu care a implicat 15.315 de participanți a arătat că persoanele cu niveluri scăzute de acid folic aveau mai multe șanse de a suferi de depresie. Consumul excesiv de alcool poate duce la niveluri scăzute de acid folic în organism. Deci, mai bine reduceți consumul de alcool și încercați să consumați această plantă sănătoasă.

Nasturelul mentine funcția cognitive

Compusul de acid folic continut de nasturel este foarte util in mentinerea functionarii normale a capacitatilor cognitive ale creierului. Un studiu a implicat bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani care au luat 80 mg de acid folic în mod regulat.
Ca rezultat al studiului, participanții nu au experimentat nici un declin cognitiv și de asemenea, și-au menținut fluența orală. Prin urmare, consumul de nasturel este benefic pentru persoanele în vârstă.

Nasturelul contine compusi care lupta impotriva cancerului

Nasturelul este cunoscut pe scară largă pentru eficacitatea sa împotriva multor tipuri de cancer datorită prezenței compușilor care luptă împotriva cancerului și există numeroase studii care demonstrează eficacitatea acestuia împotriva multor boli care pot stimula activitatea celulelor canceroase din organism.

Potrivit unor studii, nasturelul are capacitatea de a inversa deteriorarea ADN-ului din globulele albe. Celulele oamenilor care mănâncă în mod regulat nasturel sunt mai capabile să se protejeze de formarea peroxidului de hidrogen, care poate duce la probleme mai grave, cum ar fi cancerul.

În plus, unele studii au subliniat că gustul amar al nasturelului provine din componente fitochimice. Acest compus este important pentru stimularea apărării naturale a organismului pentru a proteja celulele din organism. În plus, conținutul de luteină și beta-caroten din nasturel este considerat a fi un agent anticancer foarte util care previne creșterea celulelor canceroase.

Nasturelul previne cancerul de san

Nasturelul conține compuși numiți fitonutrienți care sunt foarte eficienți în a vă proteja de cancer. Acest fitonutrient crește numărul de molecule care intră în sistemul circulator al organismului, prevenind astfel creșterea cancerului de sân. Unii experți recomandă să aveți nevoie de cel puțin 80 de grame de nasturel pe zi dacă doriți să vă protejați în mod adecvat de cancerul de sân.

Nasturelul, sursa importanta de calciu

Mulți cercetători sunt de acord că nasturelul conține mult calciu, care este foarte eficient în prevenirea multor boli precum bolile cardiovasculare, diabetul și hipertensiunea arterială. De asemenea, s-a demonstrat că este sigur împotriva efectelor cardiace care pot apărea la persoanele care iau doze mari de suplimenti.

Nasturelul previne osteoporoza

Calciul din nasturel te poate proteja de orice tip de boala osoasa, in special de osteoporoza. Calciul joacă un rol vital în întărirea oaselor prin stimularea producției de osteoblaste. Alături de acidul folic pe care îl conține, nutrientul de calciu va proteja densitatea osoasă de la tineri până la bătrâni.

Deoarece nasturelul este o sursă importantă de calciu, are efecte speciale asupra dinților. Când consumi această plantă, dinții tăi vor deveni mai puternici.

Nasturelul, afrodisiac natural

Nasturelul este cunoscut pentru proprietatile sale afrodisiace. De fapt, vechii romani și perși au folosit planta ca afrodisiac pentru a crește libidoul. nasturelul este cunoscut pentru eficacitatea sa in cresterea productiei de hormoni sexuali precum testosteronul, in principal datorita continutului sau ridicat de zinc si fier.

Nasturelul, cum sa il consumi

Nasturelul poate fi adăugat la supe, salate, omlete, plăcinte și alte feluri de mâncare.
De asemenea, poti folosi nasturel sub formă de suc. Pregătește-ți storcătorul și blenderul, pune 4 sau 5 frunze de nasturel în blender, apoi adaugă puțină apă și strecoară. Poti adăuga niște zahăr sau miere pentru a-i reduce amărăciunea.

Poti folosi nasturelul ca loțiune de corp amestecând 1 lingură de miere cu 4 linguri de suc de nasturel și aplicând pe față. Păstreaza amestecul într-o sticlă și pune-l la frigider atunci când nu îl folosesti. Poti folosi această loțiune sănătoasă de două ori pe zi, dimineața și seara.

 

 

 

eXTReMe Tracker