Introducere in multi level marketing

April 14, 2018

Multa lume considera ca talentul de a vinde este o trasatura inascuta cum este si talentul a fi lider. Unii considera ca abilitatea de a vinde reprezinta o arta. Altii considera ca oricine si in orice context cu putina pregatire poate sa fie un bun vanzator. Conceptul economic de canal de vanzare este studiat de catre toti studentii de la marketing.
De la schimbul de bunuri din antichitate si pana la magazinele din prezent procesul de numit generic vanzarea de bunuri a parcurs un drum lung. Pe langa acest sistem traditional de vanzari in ultimii 40-50 ani a luat avant conceptul numit generic Vanzarea Directa. 
In ultimii 30 ani a aparut o noua tendinta in cadrul sistemului de vanzari, tendinta care poarta numele de Multi Level Marketing (vanzari pe mai multe niveluri). Acest lucru s-a raspandit pe tot globul angrenand in aceasta activitate zeci de milioane de locuitori din intreaga lume. Acestia reusesc din vanzarea produselor in sistem Multi Level Marketing sa isi asigure in majoritatea cazurilor un trai decent.
Nu de putine ori fiecare dintre noi s-a aflat in situatia in care am fost invitati de catre un prieten la el acasa ca sa ne prezinte o astfel de afacere. Acest sistem de vanzari numit Multi Level Marketing este folosit pentru vanzarea de produse pentru casa, produse pentru ingrijire personala, suplimenti alimentari, produse pentru un stil de viata sanatos si chiar si asigurari. Daca vi s-a prezentat o astfel de afacere inseamna ca s-a incercat recrutarea dumneavoastra pentru o afacere de tip Multi Level Marketing.


Multi Level Marketing este un concept relativ nou care s-a extins pe tot globul la inceputul anilor 1980. Astazi sunt implicati in acest gen de activitati de la persoane casnice, corporatisti, pensionari, studenti, profesori, medici si chiar oameni din sistemele de vanzari traditionale care lucreaza in timpul liber ca sa isi suplimenteze veniturile. 
Afacerile de tip Multi Level Marketing s-au extins si dezvoltat in ultimele decenii iar din aceasta cauza exista mai putine studii si cercetari precum si literatura de specialitate care sa studieze acest domeniu in comparatie cu vanzarile clasice.
WFDSA - Federatia Mondiala a Agentilor de Vanzari Directe a definit Multi Level Marketingul ca fiind “marketing si vanzarea de produse sau servicii direct catre consumatori, fata in fata si in locuri publice sau la domiciliul acestora, la locuri de munca, birouri si alte locatii decat cele de vanzare cu amanuntul”. Consideram ca aceasta definitie este o buna descriere a ceea ce inseamna Multi Level Marketing si Vanzari Directe, insa exista anumite diferente intre Vanzarile Directe si Multi Level Marketing.
In ambele cazuri atat in sistemul de Vanzari Directe cat si in sistemul de Multi Level Marketing procesul de vanzare se bazeaza pe contactul “unu la unu” in care persoana care vinde intra in contact direct cu utilizatorul sau clientul sau final. Prin urmare ambele metode implica la un capat persoana de vanzari iar la capatul celalalt utilizatorul final sau clientul. In ambele cazuri vanzatorul joaca rolul de “influentator” in luarea decizilor de catre client. Principala diferenta dintre cele doua metode de vanzari se refera la configuratia organizationala a echipelor de vanzari. Totusi din punct de vedere teoretic Multi Level Marketingul este considerat ca fiind o componenta a metodelor practicate in sistemul de Vanzari Directe.
Multi Level Marketing-ul este o activitate pe care orice persoana o poate incepe la un moment al vietii si din care poate genera venituri care sa-i ofere independenta financiara. Exista milioane de oameni care fac cariera in Multi Level Marketing si care castigi sume impresionante de bani facand acest gen de afaceri. Aceasta forma de marketing nu necesita nici o calificare sau investitie financiara. Avantajul Multi Level Marketing este acela ca pe langa venituri ofera celor care il practica si o viata sociala cu multe relatii sociale, fapt care constituie un bonus.
Vrei sa incepi o afacere Multi Level Marketing de succes? Intra acum in echipa Life Care si iti poti dobandi independenta financiara lucrand alaturi de una dintre cele mai serioase companii de Multi Level Marketing din Europa.  

 

 

eXTReMe Tracker