Ce ar trebui să fac dacă mănânc prea mult?
 
Ce ar trebui să fac dacă mănânc prea mult?
 

O masa in cadrul careia ati consumat alimente in exces nu vă va dăuna permanent sănătății, dar nici nu vă va face bine, așa că cel mai bine este să implementați un plan pentru a vă îmbunătăți starea de sanatate.

Iesi la plimbare

Mersul ușor va ajuta la stimularea digestiei și la reglarea zahărului din sânge. Dar nu exagera și nu face antrenamente de mare intensitate imediat după masă. Astfel de exercitii intense ne pot oferii chiar contrariul, adică trimit sânge către mușchi, iar organismul ignoră stomacul, ceea ce încetinește digestia.

Bea apă

A rămâne hidratat este foarte important. Acest lucru va ajută corpul să scape de excesul de sare care se poate acumula la masă. De asemenea, poti evita problemele cu scaunul, cum ar fi constipația.

Nu te culca imediat după masă

Dacă te culci imediat după masă, s-ar putea să ratezi ocazia de a arde unele dintre caloriile pe care tocmai le-ai mâncat. De asemenea, atunci când te întinzi dupa ce ai mancat pe saturate, alimentele pot reveni in esofag, boala cunoscută sub numele de reflux gastro-esofagian.

Bea mai puține bauturi acidulate

Băuturile răcoritoare acidulate nu sunt o idee bună. Când le bei, înghiți gaze care îți pot umple sistemul digestive. Acest lucru te poate face să te simți și mai saturat. O parte din gaz poate elimina prin eructie, dar restul trece prin sistemul tău digestiv până când este eliminat, ceea ce poate crea tot felul de probleme și situații neplăcute.

Ia o pauza intre mese

Poti prepara ceea ce mananci in asa fel incat sa nu exageri cand mananci, chiar daca totul te atrage si este delicios. Alegeți mâncăruri care au un conținut scăzut de calorii și planificați-vă mesele astfel încât să nu fi frustrate de faptul ca nu ai gustat din toate alimentele, dar nici să mânci în exces la o singura masa.

Mergi la spital daca este cazul

Dacă ai o boală cronică sau pur și simplu simți greață din cauza supraalimentării, poate fi o idee bună să opresti durerea și să consulti un medic. S-ar putea să te simți jenat, dar tratamentul medical adecvat te poate ajuta dacă lucrurile scapă de sub control.

 

 

 

eXTReMe Tracker