Vitamine pe alese

Posted by Sorin on Friday, December 18, 2009
Toamna este anotimpul perfect pentru a lua un aport mare de vitamine direct din natura. Afla ce fructe ar trebui sa consumi in aceasta perioada si in ce conditii le poti pastra mai bine proprietatile curative.
Merele inseamna fibre si vitamina C si se pastreaza la temperatura camerei aproximativ o saptamana si la frigider 6 saptamani. Pentru a servi feliile de mere, decojeste-le si pune zeama de lamaie la suprafata pentru a impiedica decolorarea lor.
Bananele contin vitamina B6, C, fibre si potasiu. Se pastreaza la temperatura camerei pentru a continua procesul de coacere, insa nu mai mult de o saptamana. Poti sa congelezi bananele foarte coapte pentru a le folosi la tarte.
Stropeste bananele cu zeama de lamaie pentru a impiedica decolorarea. Pentru un desert delicios: stropeste banana cu zeama de portocala si pune-o pe gratar.
Macesele sunt pline de vitamina C si fibre si rezista pana la 2 saptamani la pastrare in frigider.
Strugurii contin multa vitamina C insa nu rezista mai mult de o saptamana in frigider.
Kiwi-ul este bun pentru cei care au carente de vitamina C. Pentru a fi comestibil trebuie sa fie tare. La temperatura camerei rezista 3-5 zile. Congeleaza fructele de kiwi in pungi de plastic, timp de 2-3 saptamani.
Din punct de vedere nutritional portocalele contin vitamina C, fibre si folati. Alege-le tari, cu coaja subtire pentru a le stoarce si cu coaja mai groasa pentru a le consuma in stare naturala.
Perele au un mare aport de vitamina C si fibre. Trebuie sa fie putin moi atunci cand se consuma dar nu rezista mai mult de cateva zile.
Cei ce consuma rodii se vor imbogati cu vitamina C si fier. O rodie este coapta si numai buna de mancat cand devine grea si are coaja stralucitoare. In frigider rezista 2 saptamani.
Si daca tot vorbim de rodie nu uita sa-ti hidratezi pielea cu Untul de corp Bio cu rodie si susan de la Logona.


Tags: natural 
Life Care
 
eXTReMe Tracker