Teiul este un medicament la indemana oricui

Posted by SorinS on Wednesday, March 17, 2010
Teiul este un medicament la indemana oricui. Multi dintre noi apelam la medicamente pentru a trata o raceala sau o durere minora de cap, fara a lua in considerare alternativele din plante. In ce cazuri putem folosi florile de tei si sub ce forma?
Copacul de tei ajunge pana la 30 de metri si il gasim in padurile subcarpatice, insa poate fi plantat cu succes si in zone de campie. Parfumul florilor de tei are efect calmant asupra sistemului nervos. In fitoterapie se folosesc mai ales florile de tei, dar sunt utile si frunzele, si scoarta. Florile se culeg in lunile iunie si iulie. Dupa ce au fost recoltate, florile se usuca undeva la umbra, apoi se depoziteaza in pungi de hartie, pentru a nu se face condens si pentru a-si pastra proprietatile curative. Infuzia de tei este folosita pentru calmarea tusei, pentru favorizarea procesului transpiratiei, in caz de raceala, pentru scaderea febrei si pentru inlaturarea crampelor la stomac. Ceaiul de tei mai are ca efect scaderea aciditatii gastrice, fiind folosit cu succes de cei cu probleme de hiperaciditate si cu arsuri stomacale. Atunci cand ne dam seama ca suntem pe punctual de a raci, putem bea o cana cu ceai de tei fierbinte. Teiul ajuta la cresterea parului. De asemenea, teiul este folosit la tratarea pe cai naturiste a durerilor de cap repetate, a reumatismului si a problemelor respiratorii. Copiii nervosi pot fi ajutati cu o cana cu infuzie de tei pe seara.
Ceaiul din flori de tei se prepara dintr-o lingurita cu flori de tei, ce se oparesc cu 250 ml apa. Se lasa la infuzat timp de 15 minute. Daca se doreste ca efectul sa fie de transpiratie, pentru combaterea racelii, este indicat sa se bea cat mai fierbinte.
Avand la baza tot extractul de tei, va propunem Crema Bio cu Vitamine de la Logona. Cu ajutorul acestei creme, pielea dumneavoastra este hidratata si rasfatata timp de 24h.Life Care
 
eXTReMe Tracker