Sfaturi pentru sanatatea angajatilor din birouri

Posted by Sorin S on Tuesday, February 2, 2010 Under: sanatate

In multe firme angajatii din birouri ignora un mod de viata sanatos. Ei nu fac miscare si nu mananca alimente nutritive. Ei aleg sa consume dulciuri, alimente prajite si beau cel putin o ceasca de cafea in fiecare zi.
Acest mod de alimentatie impreuna cu lipsa activitatii fizice pot provoca acestor angajati o multime de boli. In primul rand ei vor suferi de greutate in exces dar se pot imbolnavi si de multe boli ale aparatului digestiv.
Pentru a evita aceste boli este bine sa tineti cont de urmatoarele sfaturi:
1. Acelasi meniu zilnic poate provoca organismului dvs o lipsa acuta de nutrienti. Aveti nevoie sa consumati fibra, carbonati utili si proteine pentru a spori gradul dvs de sanatate. Deasemenea trebuie redus consumul de alimente prajite.
2. Trebuie facute exercitii fizice in mod regulat. Combinati alimentatia sanatoasa cu exercitiile fizice regulate. O cercetare recenta arata ca cei care fac exercitii fizice in mod regulat si au o alimentatie sanatoasa au in medie o speranta de viata mai mare cu 10 ani decat ceilalti. Daca nu aveti timp sa faceti aceste exercitii fizice dimineata este bine sa apelati la o sala de fitness care este deschisa si seara.
3. Nu uitati sa beti apa. Consumati cel putin 4 pahare de apa (1 litru) atata timp cat aveti de lucru. Desigur aceasta trebuie consumata in afara celorlalte licihide pe care le consumati (suc, cafea, ceai).
4.  Snack-uri sanatoase. Daca vreti sa aveti mici gustari intre mesele principale incercati sa inlocuiti ceea ce consumati acum cu fructe, iaurt si gustari sanatoase.
5. Micul dejun. Incercati sa mancati la micul dejun. Mai multe cercetari arata ca cei care servesc in fiecare dimineata micul dejun se pot concentra mult mai mult decat cei care beau o ceasca de cafea in loc de micul dejun.

In : sanatate 


Tags: sanatate  angajati  firme  bio  nutritie 
Life Care
 
eXTReMe Tracker