Sa vorbim despre miscarea BIO din Romania

Posted by Sorin on Thursday, January 28, 2010

In Romania pana acum cativa ani nu exista notiunea de produs BIO, asta poate ca se datoreaza si faptului ca in Romania de pana in '89 sistemul comunist ne indobitocise in asemenea hal incat atunci cand prindeam in mana o revista Neckermann sau Otto credeam ca am ajuns in rai. La Copsa Mica si in alte localitati din Romania se murea de boli provocare de poluarea intensa la care era supusa populatia respectiva.
De 5-6 ani poate 10 s-a inceput si in Romania sa se promoveze notiunile de: bio, ecologie, mediu care sunt probleme reale pe care locuitorii Pamantului le au din ce in ce mai des in vedere. Planeta noastra in acest moment pare sa se sufoce de deseuri umane, poluare industriala si alte surse de poluare.
In Romania principala autoritate de control pe linie de protectia mediului este Garda Nationala de Mediu care a inceput si ea de ceva timp sa incerce sa rezolve anumite crize ecologice care apar periodic in anumite zone din Romania. Uneori actiunile acestei institutii au efectele scontate si alteori nu.
Pe linie de alimentatie bio, cosmetice bio, detergenti bio se pare ca ca in ultima perioada are loc o adevarata de explozie, apar periodic noi magazine si noi structuri de distributie care lanseaza pe piata cu fiecare an care trece o cantitate tot mai mare de produse bio.
Pe acest segment de activitate exista o companie care se numeste Life Care Corp ce a pus bazele unei structuri de distributie produse BIO in regim MLM (Multi Level Marketing). La finalul anului 2009 aceasta societate a declarat o cifra de afaceri de peste 15 mil euro numai in Romania. La aceasta firma sunt asociati peste 40.000 de colaboratori care sunt platiti pentru activitatea de distribuire a produselor acestei companii catre beneficiari. Aceasta compania si-a propus nu numai rolul de distributie al unor produse bio de calitate dar si rolul de motor al miscarii bio din Romania. Povestea companiei Life Care Corp pare sa fie o poveste de succes intr-o perioada atat de tulbure datorita recesiunii prin care trece Romania.Life Care
 
eXTReMe Tracker