Petrol regenerabil

Posted by Sorin on Sunday, December 6, 2009
Cercetatorii japonezi analizeaza capacitatea unor alge de a produce „petrol regenerabil”. Oamenii de stiinta au descoperit o specie de alge care pot genera combustibil. Acestia sustin ca, in cativa ani, pot acoperi nevoile energetice interne ale tarii.
Dupa cercetari indelungate, profesorul Makoto Watanabe a descoperit ca algele „Botryococcus braunii” pot produce energie.
Proprietatile algelor de a genera energie sunt cunoscute de cateva decenii, insa volumul si cantitatea difera de la o specie la alta.
Potrivit profesorului Makoto Watanabe, pentru producerea energiei este nevoie ca algele sa aiba suficienta lumina si foarte mult dioxid de carbon. Ulterior, dupa ce pe suprafata lor apare combustibilul, acesta este „recoltat” prin utilizarea acelorasi tehnologii care se folosesc in industria petroliera.
Profesorul este de parere ca nu va mai trece mult pana cand noua descoperire va aduce transformari majore in geopolitica mondiala dezvoltata in jurul nevoii tot mai acute de combustibili fosili pe care o manifesta omenirea.
Guvernul japonez s-a implicat deja in sustinerea culturilor de alge. Profesorul Makoto Watanabe spune ca este nevoie de cercetari suplimentare pentru indeplinirea conditiilor optime pentru mediul inconjurator.Life Care
 
eXTReMe Tracker