Metode de Promovare Site-uri Web

Posted by Sorin S on Sunday, February 14, 2010

Motoare de cautare

Motoarele de cautare sunt de departe cele mai profitabile mijloace de promovare online pentru un site web, deoarece majoritatea utilizatorilor de Internet le folosesc pentru a identifica rapid informatia de care au nevoie, de multe ori de natura comerciala. O aparitie in primele 10 rezultate returnate de un motor de cautare popular precum Google pentru un domeniu de interes major implicand piata competitiva poate propulsa o afacere online la un nivel de profitabilitate fara precedent. Totul cu o investitie minimala.


Directoare Web


Directoarele sunt colectii de site-uri examinate de operatori umani si clasificate pe categorii tematice prin mijlocirea explicita a editorilor, tinandu-se cont de calitatea vizuala, informationala si navigationala a site-urilor. Promovarea prin intermediul directoarelor web este imperativa din multiple considerente.

Mesaje promotionale de tip SPAM prin posta electronica

Aceasta practica extrem de controversata consta in trimiterea de mesaje publicitare nesolicitate prin posta electronica. Multi utilizatori au devenit extrem de combativi vizavi de acest gen de agresiune publicitara, cu atat mai mult cu cat aceasta nu are nimic in comun cu interesele si preocuparile lor.

Liste de email "Opt-In"

Sunt servicii online care informeaza periodic utilizatorul de Internet despre aparitia pe piata a anumitor oferte de bunuri si servicii, oportunitati de afaceri, etc... Promovarea afacerii prin intermediul unor astfel de servicii de informare se realizeaza contracost, platind pentru includerea propriei reclame in mailurile trimise periodic clientilor acestor servicii online.

Ziare electronice

Sunt practic editoriale electronice care sosesc prin email (in format text sau HTML), fiind livrate in mod regulat utilizatorilor care s-au abonat la servicii de stiri. Promovarea unei afaceri online prin intermediul unui ziar electronic o poate asigura un articol original, de interes mai mult sau mai putin general, articol pe care editorul ziarului il desemneaza dupa o examinare atenta ca fiind original, interesant si potrivit pentru plasarea in pagina electronica trimisa prin email. Acest articol va putea fi insotit, evident, de o nota apartinand autorului articolului, cunoscuta in terminologia de specialitate si ca "fisier semnatura". In acest pasaj de final autorul articolului are ocazia sa plaseze un mesaj promotional, adresa propriului site web si date de contact.

Anunturi publicitare

Sunt celebrele deja site-uri de anunturi online in care orice utilizator se poate inregistra pentru a posta propriul anunt din varii domenii, de la matrimoniale pana la inchirierile / vanzarile-cumpararile de obiecte de larg consum.

Liste de discutii

Sunt comunitati online in care grupuri de utilizatori schimba impresii pe tematici de interes comun prin intermediul mesajelor de tip email, care se trimit automat fiecarui membru al grupului, in contul individual de mail. Ca membru al unei astfel de comunitati, daca tematica anumitor discutii derulabile pe astfel de liste o permite, se pot plasa si mesaje cu referiri la site-urile comerciale proprii. Se poate aborda insa ca alternativa mai buna la acest tip de promovare strategia fisierului semnatura care sa insoteasca automat fiecare posting, eliminandu-se astfel posibilitatea unei neplacute devieri publicitare de la subiect.

Forumuri de discutii

Acestea sunt practic site-uri dedicate discutiilor in timp real. In cadrul site-urilor de tip forum orice utilizator de Internet se poate inregistra si poate posta mesaje de interes personal cu privire la orice tematica acceptata pe forum. Exista pe Internet forumuri specializate cu sute de mii de subiecte dezbatute pana in prezent, numarand zeci de mii de utilizatori inregistrati. Plasarea de mesaje promotionale pe forumuri este de cele mai multe ori dezavuata fiind considerata in prezent o alta practica invechita si lipsita de etica de tip SPAM.

Grupuri de stiri

Sunt asemanatoare cu listele de discutii sau cu forumurile online dar se deosebesc de acestea prin modul in care pot fi accesate: numai cu o aplicatie software speciala, denumita generic si "cititor de stiri".

Schimburi de banere

Considerat in trecut o revelatie a Internetului, actualmente afisarea pe propriul site web a unui banner adica a unei imagini publicitare insotita de un link trimitand catre un alt site (procedeu denumit si "banner exchange" = "schimb reciproc de bannere") nu mai reprezinta o strategie cu adevarat eficienta privind sub raport calitate-pret. Mai exact, cantitatea traficului obtinut este de multe ori neglijabila, calitatea acestuia este indoielnica, preturile fiind si ele de multe ori prohibitive.

Schimburi de legaturi

Site-ul A trimite un link catre site-ul B, in timp ce site-ul B, eventual din spirit de reciprocitate trimite la randul sau un link catre site-ul A. Respectand anumite reguli, un schimb de legaturi se poate dovedi avantajos si uneori eficient pe multiple planuri. Insa exista restrictii si contraindicatii clare aplicabile schimburilor de legaturi.

Inele web

Reprezinta un schimb de bannere intre mai multe site-uri conectate in inel, schimb implementat dupa anumite reguli specifice de afisare a banner-elor prin rotatie. Practic, inelele web reprezinta o alta forma de publicitate prin intermediul banner-elor.Life Care
 
eXTReMe Tracker