Matasea de porumb un tratament natural pentru organism

Posted by Sorin on Thursday, December 3, 2009 Under: plante medicinale
Matasea de porumb este un remediu naturist ce s-a dovedit a fi eficient pentru multe afectiuni. Are anumite proprietati terapeutice si beneficii, fiind utilizata sub forma de ceai (infuzie).
Matasea de porumb are actiune diuretica, se foloseste pentru probleme ale vezicii urinare si ale rinichilor, edeme (retentie de apa), obezitate, tulburari de prostata, avand totodata capacitatea de a reduce formarea pietrelor la rinichi. Trateaza cistita (este o boala caracterizata prin inflamarea vezicii urinare in urma unei infectii), este un medicament natural antimicrobian, antibacterian, este hipoglicemiant si are proprietati hipotensive.
Modalitatea standard de preparare a unei infuzii din matase de porumb este urmatoarea: se toarna o ceasca cu apa fiarta peste matasea de porumb si se lasa timp de 5 minute.
Daca plantele sunt in stare proaspata, se pune 1/4 din cantitate sau in cazul in care sunt uscate, se folosesc 2 lingurite de matase de porumb.
Este indicat ca ceaiul din matase de porumb sa fie indulcit cu miere. Pentru un gust mai bun se poate adauga si un strop de suc de lamaie.
Inainte de a consuma acest ceai este indicat sa va consultati medicul de familie, pentru a ocoli eventuale complicatii.
Dupa maxim 10 zile de tratament cu ceai din matase de porumb este indicat sa faceti o pauza de 5 zile.
Matasea de porumb este cunoscuta a nu avea efecte secundare si este considerata sigura, utilizand-o intr-un mod adecvat.

In : plante medicinale 


Tags: porumb  matase  tratament  natural  bio  life  care  mlm 
Life Care
 
eXTReMe Tracker