Magiunul de prune detoxifiant natural

Posted by Sorin on Saturday, January 16, 2010 Under: Produse naturale
Se pare ca banalul magiun de prune este unul dintre cei mai puternici detoxifianti naturali care exista.

Un argument puternic pentru care acest dulce 100% natural îl are în lupta cu toxinele din organism este conţinutul mare de fibre atât solubile, cât şi insolubile, în cantitate totală de 34,2%. Regulamentul European 1924/2006 denumeşte alimentul bogat în fibre acel produs care are cel puţin 6% din compoziţie fibre. Principalul beneficiu al acestora este acţiunea eficientă asupra constipaţiei, o problemă frecventă după mesele copioase de Sărbători.

De asemenea, pectina, o fibră alimentară naturală, este un aliat în lupta organismului cu colesterolul, dar şi un ajutor pentru buna funcţionare a pancreasului. De aceea, ne explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi că magiunul de Topoloveni este un produs indicat şi în dieta diabeticilor. Indexul glicemic este de 39 (IG=39).
O lingură de magiun este echivalentă cu o felie de pâine, din punct de vedere al conţinutului de glucide.

Cantitatea mare de antioxidanţi face ca produsul să aibă o capacitate uriaşă de distrugere a radicalilor liberi, 275. Pentru a face comparaţie, afinele, care sunt considerate unele dintre fructele cu potenţial antioxidant foarte mare, au doar 13,427. Mai mult, imunitatea va fi stimulată, mai ales că pe lângă antioxidanţi există şi o serie de vitamine şi minerale, aşa cum rezultă în urma testelor realizate în 2009, la Institutul de Cercetări Alimentare.


In : Produse naturale 


Tags: magiun  prune  detoxifiant  natural  bio 
Life Care
 
eXTReMe Tracker