Dietele afecteaza sanatatea

Posted by Administrator on Thursday, August 18, 2011 Under: sanatate
Studiile arata insa ca in multe cazuri, dietele nu fac decat sa afecteze sanatatea si chiar sa duca la o revenire la greutatea intiala, la care se adauga si cateva kilograme in plus.

In ceea ce priveste afectarea sanatatii, dietele pot duce in timp la un risc crescut de boli de inima, diabet sau pericolul unui atac de inima.

Mai mult, se pare ca cei care incearca sa slabeasca pot avea o greutate mai mare decat cea pe care au avut-o la inceputul dietei.

Universitatea din California a analizat date de la mai mult de 30 de studii care implicau mii de persoane.

Cele mai urmate diete erau cele care se ghidau dupa planul Atkins, cu putini carbohidrati si multe proteine, precum si dupa dieta GL, care consta in consumul aproape exclusiv de cereale integrale care duce la arderea lenta a carbohidratilor.

"Majoritatea persoanelor recastigau greutatea cu care au inceput dieta si chiar mai castigau cateva kilograme in plus. Cei care slabeau efectiv si isi mentineau o greutate stabila erau minoritari.", a spus Dr. Traci Mann, cercetator in cadrul studiului.

Cercetatorii mai spun ca trecerea relativ rapida de la o greutate la alta nu face decat sa dubleze riscul unui infarct sau in orice caz al unei morti subite.

Marea Britanie a fost gasita drept tara cu cele mai multe persoane obeze din Europa, situatia fiind pusa in legatura cu raspandirea fast-food-urilor si a sedentarismului.

"Adoptarea unei diete nu inseamna sa revii la viata de dianinte in momentul in care ai ajuns la greutatea dorita. Daca iti doresti ca o dieta sa dea rezultate pe termen lung, trebuie sa iti schimbi total stilul de viata si de nutritie pentru restul vietii.", a spus Dr. Beckie Lang de la Asociatia de Studiere a Obezitatii.

In : sanatate 


Tags: diete  sanatate  obezitate  greutate  greutate stabila 
Life Care
 
eXTReMe Tracker