Dieta sanatoasa pentru bolile de inima

Posted by Admin on Tuesday, May 1, 2012 Under: sanatate

Daca dvs sau un membru al familiei ati fost depistati cu o boala de inima unul dintre principalele aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere din acel moment este dieta alimentara. O alimentatie sanatoasa pentru bolile de inima poate fi necesara pentru pierderea in greutate sau pentru intarirea muschiului inimii.

Pentru a avea o dieta “inteligenta” care sa aiba efecte pozitive asupra inimii dvs trebuie sa respectati urmatorii pasi:

Afla ce doresti – Trebuie inca de la inceput sa sti care doresti sa fie rezultatul dietei pe care o urmezi. Daca inca de la inceput sti exact ce doresti sa faci programul planificat poate fi mai usor de parcurs. Scrie spre exemplu pe un bilet “Voi manca mai multe fructe” sau “Nu  voi manca deloc ciocolata”. Astfel iti pregatesti psihicul sa treaca mai usor peste anumite restrictii pe care ti le impui.

Obiective masurabile Scrie pe un bilet “In prezent am 120 kg. Vreau sa ajung la 90 kg in urmatoarele 3 luni de zile”. Un alt exemplu “Acum merg 400 pasi pe jos zilnic. Vreau sa ajung sa merg pe jos 10.000 pasi zilnic”. Periodic realizati masuratori si concluzionati rezultatele. Daca rezultatele vor fi pozitive acestea va vor ajuta sa continuati si cu mai multa perseverenta dieta propusa.

Obiective realizabile Obiectivele pe care vi le propuneti trebuie sa fie realizabile. Daca obiectivele nu sunt realizabile dupa o perioada de timp cand faceti primele masuratori veti vedea ca nu ati realizat ceea ce v-ati propus si va ve-ti descumpani.

Termene limita Propune-ti un termen limita pana la care sa obti anumite rezultate. Cel mai bine este sa-ti propui obiectivul tau pe termen lung dupa care sa-l imparti pe perioade mai mici de timp. De exemplu doresti sa slabesti 30 kg in 3 luni ceea ce inseamna ca lunar trebuie sa slabesti 10 kg. La sfarsitul fiecarei luni faci o masuratoare ca sa vezi daca ai realizat sau nu obiectivul propus.

Urmand acesti cativa pasi vei reusi sa parcurgi mai usor o dieta care sa-ti ofere o inima si o viata sanatoasa.

Sursa: www.life-carebio.com – Life Care produse BIO pentru o viata sanatoasa!

In : sanatate 


Tags: dieta  boli de inima  boli cardiovasculare  cura de slabire  alimentatie  sanatate  pierdere in greutate 
Life Care
 
eXTReMe Tracker