Cum pot promova o afacere MLM online?

Posted by Stanisel on Wednesday, January 27, 2010

Scopul promovarii unor afaceri online este atragerea traficului. Acest trafic consta in vizitatori, care pana la urma vor deveni partenerii tai si vor reprezenta “motorul afacerii tale”.

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa inveti sa optimizezi site-ului pentru a fi listat in cele trei mari motoare de cautare (Google, Yahoo, MSN). Cu cat inveti acest lucru mai repede, cu atat mai repede va fi listat site-ul tau si cu atat mai repede vei primi traficul dorit.

Un mod de a invata acest lucru este sa investesti intr-un manual (Ebook) sau intr-un curs despre optimizare sau poti incerca urmatoarele metode:

Una dintre cele mai bune metode prin care poti optimiza site-ul tau este sa ai o gramada de linkuri externe, care arata spre tine. In ceea ce urmeaza voi incerca sa va ofer niste idei folositoare legate de crearea linkurilor externe.

 

Schimb de linkuri

Acest lucru il poti face cu site-uri care au subiecte sau o afacere asemanatoare cu afacerea ta. Acest fapt nu numai ca o sa-ti aduca trafic direct catre site-ul tau, dar o sa ajute sa ajungi mai in fata pe lista de rezultate al motoarelor de cautare.

 

Articole scrise

Este important ca articolele pe care le scrii sa fie interesante si pline de informatii folositoare legate de afacerea ta. Aceasta metoda este probabil cea mai buna in ceea ce priveste aducerea de vizitatori.

Nu numai ca nu te costa nimic, dar in plus fiecare articol contine un link catre tine. Aceasta inseamna, ca o sa primesti un rank mai inalt pe lista motoarelor. Cand scrii articole, intotdeauna trebuie sa adaugi informatii legate de tine ca autor si cel mai important, linkul, care arata spre tine.

Prin distribuirea acestor articole nu numai ca o sa primesti mult trafic, dar cum am spus si mai inainte, aceste linkuri externe o sa te ajute la optimizare.

 

Forumuri
Cand folosesti forumurile, sa nu uiti sa incluzi semnatura cu un link catre site-ul tau la fiecare post (dar inainta verifica daca acest lucru este posibil, pentru ca ai sansa sa fi dat afara).
Cel mai bun lucru este “sa te lipesti” de forumurile cu subiect asemanator site-ului tau. In acest fel nu numai ca o sa inveti despre potentialii tai clienti, dar o sa fii in stare sa te prezinti ca expert in domeniul respectiv.

 

Bloguri
Si blogurile sunt un mod foarte bun de a avea linkuri externe. Deci, daca ai deja un site, de ce nu incepi si un blog? Dar inainte sa incepi un blog asigura-te ca o sa postezi regulat.Life Care
 
eXTReMe Tracker