Cateva sfaturi pentru o digestie mai buna

Posted by Sorin on Wednesday, January 20, 2010 Under: Tratamente naturale

Azi m-am gandit sa scriu cateva sfaturi pentru o digestie mai buna. Ni se intampla adesea ca atunci cand avem un eveniment important sa fim indispusi din cauza disconfortului resimtit la nivelul stomacului. Medicamentele ar fi o varianta de moment dar pe termen lung ar fi indicat sa apelam la un altfel de tratament, mai eficient, care sa previna mai mult decat sa vindece.
Se spune ca fiecare planta are actiuni curative in diverse probleme legate de sanatate. Noi am gasit pentru dumneavoastra acele plante care "incurajeaza" o digestie mai buna.
Primavara, frunzele proaspete de papadie pot fi folosite ca salata. Ceaiul din frunze, flori sau radacina de papadie creste secretia digestiva si activeaza procesul de digestie si de extragere a principiilor active din alimente. Frunzele de papadie aduc un aport mare de vitamine: A, B, C si D. Radacinile au efect depurativ, sudorific, tonic si diuretic, stimuland digestia.
Tarhonul ajuta in cazul durerilor gastrice si al gastritei, dar si la sporirea poftei de mancare. Se prepara sub forma de ceai, si se adauga cam doua, trei lingurite la o cana.
Pelinul, trateaza anumite afectiuni ale aparatului digestiv, este tonic amar, antibacterian si antipiretic.
Mararul ajuta si in cazul unor digestii dificile sau a varsaturilor. Puterile sale binefacatoare au fost utilizate si in Egiptul antic si in Grecia antica.Farmacia populara numara mai multe retete in care se foloseste mararul ca "iarba de leac" care ajuta digestia.
Spirulina este o alga ce asigura substante nutritive care lipsesc din hrana noastra sau produse pe care la un moment dat organismul nu le poate sintetiza din diverse cauze. Spirulina furnizeaza persoanelor care fac mult exercitiu fizic energie pentru un timp indelungat si, ii ajuta pe cei care au probleme cu digerarea sau asimilarea hranei.
Usturoiul ajuta la digestie si in cazul bolilor digestive. Se recomanda intern in: enterocolita, diaree, dizenterie, digestie anevoioasa, atonie digestiva, constipatie, hipercolesterolemie, astenie, slabiciune generala, ulcer gastroduodenal.
Pe langa aceste tratamente din natura, va mai recomandam si produsul Simply Digestion Plus de la life Plus. Formula lichida, gustoasa, este usor de digerat, pentru absorbtie si asimilare maxima. este o modalitate usoara de a creste cantitatea de fibre dietetice consumate.

In : Tratamente naturale 


Tags: digestie  stomac  spirulina  pelinul  papadia  usturoiul 
Life Care
 
eXTReMe Tracker