Castanul, un arbore minune

Posted by Sorin on Monday, November 23, 2009

Problema:

Dupa o anumita varsta, persoanele sedentare sunt predispuse aparitiei varicelor. Daca nu a fost posibila prevenirea lor si nici nu exista fonduri pentru tratamente scumpe, exista alternativa tratamentelor naturiste.

Rezolvarea:

Castanul este un tonic general, ce actioneaza in favoarea sistemului muscular, nervos si venos. Totodata in perioada de convalescenta castanul “urmareste” asteniile psihice sau fizice, ajutand la eliberarea hormonului fericirii.
Castanul este un remediu excelent impotriva inceputului de varice.
In prevenirea, dar si in ameliorarea varicelor se pot folosi atat decoctul, cat si tincturile. Castanul e dupa cum bine stiti comestibil si salbatic; ambele putand fi utilizate in tratarea aproximativ a acelorasi afectiuni.
Castanii vin in ajutorul celor supusi riscului de a le degera extremitatile - maini, picioare.
Mod de folosire: o tinctura se obtine din 200g frunze maruntite la care un litru de alcool alimentar de 70 grade il transforma intr-un lichid ce se bea doar 10 picaturi pe zi diluate in 100ml apa.
Pentru unguent se iau 25 ml tinctura se amesteca cu 75g untura proaspata fara sare, se maseaza zona cu varice si eventual se infasoara piciorul in timpul somnului.
Din gama produselor Life Care va recomandam Crema pentru picioare cu vita de vie si castan de la Krauter pentru ca are un excelent efect antibacterian, activeaza circulatia sanguina, hidrateaza pielea uscata si crapata si elimina mirosul neplacut.Life Care
 
eXTReMe Tracker