Beneficiile apei pentru organismul uman

Posted by Administrator on Saturday, May 15, 2010 Under: sanatate

Rolul apei in organism


In mod normal, organismul uman are nevoie zilnic de 2 litri si jumatate de apa, dar uneori aceasta nevoie poate sa se ridice pana la zeci de litri de apa. Intrebarea este de ce e nevoie sa “schimbam apa” ? Este limpede ca, daca eliminam apa, trebuie sa si inlocuim acele rezerve. Dar de ce sa o eliminam ?
Apa se elimina din organism in primul rand prin rinichi (1 litru si jumate pe zi) . De fapt, pierderea aceasta variaza intre 0,6 - 2 litri pe zi. In unele cazuri, se pot atinge valori foarte mari. Astfel, in boli cum ar fi diabetul, pot fi eliminate cantitati uriase de urina (8 - 10 litri pe zi) .
Rinichii au un rol foarte important : ei extrag din sange toate substantele nefolositoare sau daunatoare organismului, pe care acesta le-a adunat din tesuturi si organe. Pentru a elimina aceste substante, este neaparat nevoie de apa, in care aceste substante sunt dizolvate. Restul apei se elimina in mare parte prin plamani, sub forma de vapori, iar restul - prin intestine si prin piele.
Cum si cand trebuie sa bem apa pentru a profita de beneficiile miraculoase ale acesteia
Sanatatea poate fi imbunatatita si unele boli vindecate daca tinem seama de cateva momente importante cand apa trebuie bauta.
Organismul uman este in proportie de 80% apa. Fara apa, organismul poate functiona cateva zile. 75% din compozitia creierului este apa. 80% din reactiile care se produc in organism sunt dependente de apa.


Iata cele mai bune momente cand tu trebuie sa bei apa :


1. Un pahar de apa baut imediat dupa trezire ajuta la activarea organelor interne si la curatarea corpului de toxine acumulate peste noapte.
2. Un pahar de apa cu 30 de minute inainte de masa ajuta digestia.
3. Un pahar de apa inainte de dus ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la eliminarea de substante daunatoare prin porii pielii.
4. Un pahar de apa baut intre mese reduce senzatia de foame si hidrateaza corpul.
5. Un pahar de apa consumat inaintea unei intalniri importante relaxeaza si calmeaza psihicul.
6. Un pahar de apa saracita in deuteriu baut intre micul-dejun si pranz are efect anti-ageing si de prevenire a imbolnavirii.
7. Un pahar de apa inainte de culcare ajuta la evitarea unui atac de cord sau atac celebral.

Cea mai buna apa

Cea mai buna apa pe care tu o poti consuma pentru bunastarea indelungata a organismului tau este apa saracita in deuteriu. Deuteriul are o mare influenta in diviziunea celulara. Cu cat concentratia de deuteriu din apa este mai mica, cu atat va fi mai lent procesul de diviziune celulara, ceea ce inseamna ca „imbatranirea” organismului va fi incetinita. De asemenea, in cazul unei diviziuni celulare rapide, cresc si sansele aparitiei defectelor de diviziune, aceasta insemnand complicatii de sanatate si boli.
La copii si tineri, cantitatea de gaze dizolvata in organism este de patru ori mai mica decat la o persoana in varsta. De fapt, pe masura ce noi imbatranim, apa imbatraneste si ea si retine din ce in ce mai multe reziduuri sub forma de gaze. Daca reusim sa inlocuim apa “poluata” din interiorul organismului (poluata prin informaţie structurală, izotopică, entropica) cu o apa nepoluata, atunci vom reusi sa dam o noua viata si o noua tinerete organismului. Apa cu continut redus in deuteriu este una dintre apele care fac lucrul acesta posibil.

In : sanatate 


Tags: apa  oeganism  uman  rolul  zilnic 
Life Care
 
eXTReMe Tracker