Arnica montana

Posted by Sorin on Wednesday, December 30, 2009 Under: plante medicinale

Va plangeti de o circulatie sanguina proasta? Doriti sa rezolvati doua probleme cu ajutorul unui singur produs, folosind o singura crema pentru hidratare si pentru o mai buna circulatie periferica?
Arnica sau podbal de munte, carul - padurilor, cujda sau carul – zanelor creste in regiunile de munte. De la aceasta planta se folosesc florile, mai rar planta intreaga si radacina. Ele contin ulei volatil, colina, alcooli triterpenici, substante colorante de natura carotinoidica. Din florile acestei plante se prepara un ceai care se foloseste sub forma de gargara in laringita si raguseala.
Mai ales din florile de arnica se prepara o tinctura care, diluata cu apa, in proportie de 10-20 g la 100 g apa, se utilizeaza ca pansament ca antiseptic si cicatrizant al ranilor. In amestec cu apa de plumb aceasta tinctura are proprietatea de a descongestiona umflaturile si loviturile. La un litru de apa de plumb se pun 100 g tinctura, cu care se fac comprese ce se aplica pe locurile umflate sau lovite. Infuzia 4%, sub forma de comprese, invioreaza tenurile palide.
Crema cu Arnica Montana Aus Tradition de la Krauter este antiseptic, antiinflamatoare, cicatrizanta, stimuleaza circulatia sanguina periferica, favorizeaza schimbul de oxygen si revitalizeaza tesuturile.

In : plante medicinale 


Tags: arnica montana  podbal de munte  carul padurilor  cujda  carul zanelor 
Life Care
 
eXTReMe Tracker