Alimentele organice: Sunt mai sigure? Mai nutritive?

Posted by Sorin on Saturday, January 9, 2010 Under: Produse naturale

Eşti într-un pic de o dilemă în momentul in care te afli în faţa rafturilor cu produse din supermarket-ul local.  Într-o mana ai o plasa cu mere crescute conventional cu chimicale. În cealaltă mână, aveţi unele care a crescut intr-un mediu BIO si au eticheta ecologică. Ambele mere sunt frumoase, strălucitoare şi verzi.  Ambele furnizează vitamine si fibre, iar ambele sunt fara grăsimi, sodiu şi colesterol.
Costurile mai crescute la merele produse in mediu BIO este mai puţin favorabil pentru familia dvs. Dar de merele organice are o etichetă pe care scrie "Produs BIO"? Asta înseamnă că sunt mai bune? Mai sigure? Sunt mai nutritive? Exista mai multor diferenţe între alimentele organice şi nonorganice. Deveniţi un consumator bine informat pentru următoarea vizita la supermarket.
Cuvântul "organic" se referă la modul in care agricultori cresc produsele agricole, cum ar fi fructele, legumele, cerealele, produsele lactate si carnea. Practicile agricole ecologice sunt concepute pentru a încuraja protecţia solului şi a apei şi reducerea poluării. Agricultorii care cresc produselor ecologice nu utilizeaza metode convenţionale pentru a fertiliza solul, pentru a controla buruienile sau pentru preveni bolile la animale. De exemplu, mai degrabă decât folosind produsele chimice, agricultorii ecologici poate efectua rotaţii ale culturilor  şi folosesc răspândirea in loc de ingrasamant chimic a de gunoiului de grajd pentru a fertiliza solul.

In : Produse naturale 


Tags: alimente organice  bio  legume organice  fructe organice 
Life Care
 
eXTReMe Tracker