Aloe Vera – o planta miraculoasa


 

Aloe vera este o planta africana suculenta care este cunoscuta ca un remediu natural de sute de ani. In zilele noastre aloe vera se gaseste pe tot globul fiind cultiva pe scara larga mai ales in zonele mai aride. Aloe vera este cultivate cu scopuri medicinale fiind folosita in mai multe tratamente naturale si medicamente.

In afara Africii aloe vera se cultiva pe scara larga in regiunea mediteraneana, Statele Unite, Caraibe si Japonia. Plantele de aloe vera sunt crescute si in ghivece de catre micii fermieri. In general plantele de aloe vera crescute in sere ating dimensiuni mai reduse decat plantele crescute in mediul natural.

La fel ca toate plantele suculente si aloe vera poate stoca mari cantitati de apa. Acest fapt este o adaptare la viata din regiunile predispuse la seceta. Aloe vera salbatica este des intalnita in regiunile care se confrunta cu diferente mari de temperature intre zi si noapte. Cand cade roua aloe vera o poate absorbi umezeala si o poate folosi pentru a supravietui. Aloe vera va stoca apa in frunzele sale mari si carnoase. In frunzele de aloe vere veti gasi un lichid limpede de consistenta jeleului. Acest lichid constituie baza sucului de aloe vera care este atat de cunoscut si folosit pe toata planeta. Daca cultivate planta in ghivece puteti face singuri sucul de aloe vera printr-o procedura relative simpla. Gelul este folosit de exemplu pentru leziuni minore si arsuri, deoarece multe persoane considera ca este linistitor si amelioreaza durerile. Este de asemenea cunoscuta ca un produs cu proprietati antibacteriene.

Utilizata pe scara larga chiar daca cercetarile stiintifice in ceea ce priveste efectele asupra corpului uman sunt inca limitate. Din acest motiv este necesara utilizarea acesteia cu multa grije. Este recomandata discutarea tratamentului cu un medic de specialitate. Pentru uz intern aloe vera este folosita de catre pacientii care sufera de arsuri la stomac, ulcere si alte probleme digestive. Aceasta utilizare a presupus proprietatile antibacteriene pe care le are aloe vera pentru ca starea multor pacienti care au suferit de aceste boli s-a ameliorat.

In comert in general aloe vera se gaseste sub forma de suc care trebuie ingerat. Daca in acest suc se gasesc si alte parti ale plantei acesta se poate transforma intr-un laxativ puternic. Este bines a se consume pe cat posibil sucuri provenite di aloe vera 100% fara alte adaosuri.

Nu folositi niciodata aloe vera pentru consum intern daca faceti tratamente cu medicamente care contin  corticosteroizi deoarece aloe vera va interactiona cu aceste medicamente. Beclometazona, prednisone si metilprednisolon sunt 3 exemple de medicamente care contin corticosteroizi. Cobinarea acestora cu aloe vera poate cauza deficit de potasiu si intoxicatii. Psyllium este un alt medicament afectat de compusii active din aloe vera iar combinarea celor doua produse este de asemenea nerecomandata. Daca totusi decideti sa faceti acest lucru este bines a va asigurati ca nu le ingerati simultan. Este bine sa asteptati cel putin 2 ore pana luati al doilea medicament astfel incat efectele sa fie cat mai minore pentru organismul dvs.

 Sursa: www.life-carebio.com 

Life Care cel mai mare distribuitor de produse pe baza de aloe vera din Romania.