Înțelegerea Multi Level Marketing-ului

 
multi level marketing
 

 Ai deschis vreodată un mesaj pe Facebook de la un prieten cu care nu ai mai vorbit de ani de zile? Ești entuziasmat să citești mesajul lor până când observi textul copiat și lipit pe care l-au folosit pentru a încerca să te atragă în cel mai recent plan de marketing multinivel (MLM) – adică afacerea lor. Un nu hotărât. Da, ai avut un weekend minunat (mulțumesc pentru întrebare), dar nu, într-adevăr nu vrei să te alături celei mai noi aventuri sau să cumperi cea mai recentă și cea mai bună poțiune magică pentru a-ți crește genele. Genele tale sunt foarte bune așa cum le-a făcut Dumnezeu.

Când auzi "marketing multinivel", poate te gândești la uleiuri esențiale, Tupperware, produse de frumusețe sau chiar programe de antrenament și băuturi de fitness. Sau poate te gândești la acel vechi prieten care te contactează doar atunci când au ceva nou de vândut. Să le fie de bine. (Asta e vorba pasiv-agresivă din sud pentru "uf"). Dar ce este MLM-ul și acest tip de afacere chiar îți aduce bani? Să descoperim.

Ce este Marketingul Multinivel (MLM)?

Marketingul multinivel este o strategie de afaceri care folosește o armată de oameni obișnuiți - o rețea - pentru a vinde și distribui produse și servicii. În loc să vândă produse într-un magazin fizic sau direct către consumatori, aceste companii îți oferă o platformă pentru a-ți începe propria "afacere" și pentru a obține o comision. Și atunci când recrutezi alți oameni să se alăture afacerii, vei primi o parte din vânzările lor. Acest model continuă pe linia de urcare (de fapt, este numit o linie descendenta). Pe parcurs, ești motivat cu vacanțe, mașini și alte avantaje pentru a atinge diferite nivele de vânzări.

Mulți oameni sunt suspicioși în ceea ce privește companiile de marketing multinivel din cauza recenziilor lor proaste de la clienți și chiar de la distribuitori (distribuitorii sunt oamenii care vând produsele și sunt cunoscuți și ca reprezentanți, consultanți sau orice alt nume elegant pe care își doresc să-l folosească). Acum, nu trebuie să respingi imediat fiecare marketing multinivel, dar ar trebui să faci o mulțime de cercetări și să fii atent la care dintre aceste afaceri de rețea te implici (dacă te implici în vreuna).

Să analizăm mai atent semnificația marketingului multinivel, modul în care funcționează și de ce te-ai alătura uneia - sau nu.

Cum funcționează MLM?

În majoritatea companiilor MLM, faci bani prin vânzarea produselor companiei și câștigi comisioane din oamenii pe care îi recrutezi în afacere - plus orice recrutări suplimentare pe care le aduc. De aceea se numește multinivel. Vânzătorii MLM pot face cea mai mare parte a vânzărilor lor de acasă. Dar înainte să poți începe să vinzi produse și să faci bani, trebuie să plătești pentru a te alătura organizației și apoi să plătești pentru produsele companiei înainte să încerci să le vinzi. (Sună deja ca un plan de facut bani, nu-i așa? Pentru compania multinivel, cel puțin...)

Pentru a avea succes într-o afacere de marketing multinivel, va trebui să îți petreci timpul învățând produsele ca pe spatele mâinii. De asemenea, trebuie să-ți faci o strategie de afaceri, să-ți stabilești obiectivele de vânzări și să participi la convorbiri de coaching la nivel de companie. Este necesară o investiție considerabilă de timp (și bani) înainte să începi să vezi orice profit.

Care Sunt Dezavantajele MLM-urilor?

Aderarea la MLM-uri poate fi o afacere cu riscuri. În primul rând, nu există nicio garanție că vei face bani. Și fiecare companie are un plan de compensare diferit, deci asigură-te că înțelegi cum vei fi plătit înainte să începi. De exemplu, unele companii te plătesc în funcție de produsele pe care le vinzi, iar altele te plătesc în funcție de câți oameni recrutezi. Aici e problema: Vânzările și recrutarea necesită complet seturi de abilități diferite, așa că asigură-te că știi în ce te bagi de la început.

Altceva de ținut minte este câți bani vei cheltui pentru a începe. Dacă munca ta este să vinzi un produs - uneori într-un anumit interval de timp - ai putea să-ți consumi investiția dacă cumperi stoc, dar nu-l vinzi cumpărătorilor. Vei fi risipit o mulțime de bani și vei rămâne cu un morman imens de loțiune de gene rămase. (Vezi în MLM-ul tău dacă oferă un program de răscumpărare pentru produsele neutilizate și neambalate.)

În plus, este ușor să continui să cheltui banii tăi câștigați cu greu în numele "de a fi un coleg de echipă bun". Mai ales atunci când liderii și echipa ta te încurajează să cumperi mai mult pentru a vinde mai mult (și pentru a atinge acele obiective de vânzări). Este o pantă alunecoasă, și nu vreau să te vezi datorând pentru a ține pasul.

În cele din urmă, o să spun doar asta... Te expui riscului de a deveni o enervare. Da. Nu fii acel prieten care își contactează vechii colegi după un deceniu doar pentru a le vinde cel mai recent shake de slăbire al companiei tale. Chiar dacă bărbații cu burtă de tată sunt piața ta țintă, nu e cool să-i deranjezi pe prietenii tăi să-ți cumpere shake-ul miraculos de muschi. Dacă tot timpul te adresezi familiei și prietenilor cu oferte de vânzare și ei nu sunt interesați, i-ai putea deranja și ai putea începe să te izolezi. Prin antrenamentul de vânzări MLM, înveți să vezi fiecare persoană ca o "oportunitate" pentru recrutare sau vânzare. Acest lucru transformă fiecare persoană din viața ta în simboluri umblătoare de bani. Cred că putem fi de acord cu toții că este dezgustător.

Este o idee bună MLM-urile?

Pornirea unei afaceri poate fi intimidantă și solitară, în special dacă nu știi ce fel de afacere vrei să începi sau ce să faci în continuare.

Dacă este vorba despre o companie de încredere, afacerile de marketing multinivel pot fi o opțiune bună pentru începători, deoarece vin cu un sistem de suport încorporat. Atunci când te alături, vei avea lideri de echipă (numiți upline-ul tău), iar aceștia te vor ajuta să te antrenezi, să împărtășești trucuri și sfaturi din domeniu și să te încurajeze să îți stabilești și să îți atingi obiectivele de afaceri.

Lucrul pentru un MLM poate fi o modalitate convenabilă de a lucra de acasă, în ritmul tău propriu. Dar la fel ca în orice altă afacere, succesul tău este determinat de cât timp și energie îți petreci construindu-ți afacerea. Dacă nu ești complet implicat, lucrurile ar putea merge pe o pantă descendentă destul de repede. Dar tu decizi și decizi ce funcționează pentru tine și familia ta.

Pe de altă parte, oamenii pornesc cu speranțe mari că pot face bani repede și să își scaleze afacerea în timp record. Dar ceea ce se întâmplă adesea este că sfârșesc prin a pierde bani și să intre într-un rol de recrutare în loc de vânzări. Nu fii naiv și nu te aștepta ca venitul tău timpuriu să se potrivească cu cel al celor mai bine plătiți de la început. (Dacă asta este ceea ce afacerea promovează, fugi repede pentru că este probabil o schemă piramidală). Dar este important de menționat: Nu toate companiile MLM sunt scheme piramidale. Fă-ți cercetările.

 

© Copyright Life Care